Hilse på fremmede

Mølen (Larvik)

Mølen er et utrolig fint sted, som ligger i Larvik ved Nevlunghavn. Mølen er fullt av stein som er avsatt av en isbre fra istiden. Mølen ligger ytterst i langesundsfjorden og har mange gravgrøyser. Dette synes jeg alltid er veldig spennede og at vi har en slik plass rett i nærheten i Larvik. Det er rett og slett vært begravd høvdinger og tjenere fra jernalderen under små og store steinrøyser.

Disse steinrøysene kan man se og både klatre oppå.  Det er en regel som jeg husker veldig godt siden jeg var liten, og det er at man ikke kunne ta med seg noen steiner hjem. Fordi mange av de steinene som er der er enten sjeldne eller fredet.

rremrrem

fbt

Jeg husker veldig godt på barneskolen, så tok vi oss en tur dit og jeg ble veldig inspirert av hvor gamle steinene var, og disse gravrøysene. Det er også et lite ute museeum, der det står mye informasjon om mølen, gravrøysene og hvor gamle og hvor de enkelte steintypene kommer fra. 

Så på en søndag så bestemte jeg meg for å ta turen dit igjen. Uansett hvor mange ganger man har vært et sted, så føler jeg at man ikke blir lei. Følelsene og tankene på turene som jeg går er forskjellig og noen ganger det samme. Derfor så blir jeg ikke lei av å gå til samme sted, eller generelt gå tur. Gleden er stor ved å bare gå ut og kjenne den friske lufta. 

Noen ganger så kan jeg ha en vond følelse der jeg går på tur, fordi jeg rett og slett er lei meg. Da føler jeg at den turen gir meg selv en slags empati og jeg trøster meg selv ved å gå på tur. Det å se på det fine vi har og naturen hjelper meg veldig. Det å møte andre som kommer mot deg på tur, sier hei og smile er rett og slett en god følelse. 

Det å hilse på andre fremmede gjør meg rett og slett glad, bare det å si et lite hei betyr så mye. Uansett om jeg har en dårlig dag, eller en bra dag så smiler jeg som regel alltid på tur. Det å møte andre som går forbi og gjerne komme med en liten kommentar til fremmende synes jeg er litt artig. Jeg pleier noen ganger å si: For en fin dag, eller for et vær! og da får jeg som regel et positiv svar på dette.

Bare den lille tiden man tar seg tid til å si en liten settning, betyr noe for meg og helt sikkert for den personen du gikk forbi. Jeg synes selv det er koselig når noen andre kommer med en liten kommentar, enten om det er om det fæle været eller det fine været. Den gode følelsen jeg får ved at andre kommer med en kommentar eller sier en liten settning, vil jeg dele videre og derfor gjør jeg det samme mot andre. 

Jeg besemte meg for å dra aleine, fordi jeg ville rett og slett gå i mine egne tanker og nyte været uten å prate med noen andre. Jeg tenkte aller først at det kunne ta litt tid før noen faktisk svarte ja på å være med, siden det var så spontant. Men jeg trives i eget selvskap og hadde ikke et stort behov for å ha med en venn på den turen, selv om jeg synes at det er veldig koselig å ha med seg noen. Det var utrolig deilig og bare gå en liten tur helt for seg selv. 

2 kommentarer

Fin blogg du har! ser den er veldig mye promotert i det siste. keep it up.

Hilsen jaevelungene

jævelungene: Takk for det :)

Skriv en ny kommentar